Afdrukken
Groene sappen maken - recepten
Groene sappen zijn supergezond en makkelijk en snel thuis te maken. Hieronder 4 heerlijke gezonde recepten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 47 kcal
Spinazie Peterselie Gember
-
200
Gram
Spinazie
of andere groene bladgroenten naar keuze
-
4
Stengels Bleekselderij
-
1
Bosje Peterselie
-
1
Appel
-
10
Gram
Gember
-
1
Citroen
Boerenkool en Wortel
-
6
Blaadjes Boerenkool
of andere groene bladgroenten naar keuze
-
4
Stengels Bleekselderij
-
2
sinaasappels
-
2
Wortelen
-
10
Gram
Kurkuma
Sla Selderij Munt
-
1
snijsla
of andere groene bladgroenten naar keuze
-
5
Stengels Bleekselderij
-
1
Komkommer
-
2
Limoenen
-
1/2
Bosje Munt
-
Snijbiet en rode biet
Snijbiet en rode biet
-
6
Snijbietblaadjes
of andere groene bladgroenten naar keuze
-
1
Komkommer
-
1
Rode biet
-
2
Limoenen
-
1/2
Bosje Peterselie
-
Was of schil alle ingrediënten en snijd indien nodig in kleine stukjes.
-
Pers de groenten en het fruit uit met een sapcentrifuge. Of mix in een blender.
-
Bewaar het afval en gebruik het verder, bijvoorbeeld in de vorm van raw food crackers.
-
Drink onmiddellijk op. Bij voorkeur langzaam, met een rietje en in kleine slokjes.