Ga terug
Afdrukken

Groene sappen maken - recepten

Groene sappen zijn supergezond en makkelijk en snel thuis te maken. Hieronder 4 heerlijke gezonde recepten.
Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Groene groentesap maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 47 kcal

Ingrediënten

Spinazie Peterselie Gember

  • 200 Gram Spinazie of andere groene bladgroenten naar keuze
  • 4 Stengels Bleekselderij
  • 1 Bosje Peterselie
  • 1 Appel
  • 10 Gram Gember
  • 1 Citroen

Boerenkool en Wortel

  • 6 Blaadjes Boerenkool of andere groene bladgroenten naar keuze
  • 4 Stengels Bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • 2 Wortelen
  • 10 Gram Kurkuma

Sla Selderij Munt

  • 1 snijsla of andere groene bladgroenten naar keuze
  • 5 Stengels Bleekselderij
  • 1 Komkommer
  • 2 Limoenen
  • 1/2 Bosje Munt
  • Snijbiet en rode biet

Snijbiet en rode biet

  • 6 Snijbietblaadjes of andere groene bladgroenten naar keuze
  • 1 Komkommer
  • 1 Rode biet
  • 2 Limoenen
  • 1/2 Bosje Peterselie

Instructies

  1. Was of schil alle ingrediënten en snijd indien nodig in kleine stukjes.
  2. Pers de groenten en het fruit uit met een sapcentrifuge. Of mix in een blender.
  3. Bewaar het afval en gebruik het verder, bijvoorbeeld in de vorm van raw food crackers.
  4. Drink onmiddellijk op. Bij voorkeur langzaam, met een rietje en in kleine slokjes.