Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Rabarbercompote met tijm

Zoet en zuur, maar ook hartig door de tijm.
Gang Compote
Keuken Nederlands
Trefwoord Rabarbercompote met tijm
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 160 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Rabarber
  • 1 Sinaasappel
  • 2 Takjes Tijm
  • 100 Gram Suiker

Instructies

  1. De stengels rabarber schoonmaken, een stukje van de onderkant snijden en eventueel de dradige draden van de schil verwijderen.
  2. In stukken snijden van 7 tot 8 centimeter. De stelen ook weer splitsen en twee of drie delen.
  3. In een kom of schaal leggen en bestrooien met de suiker. 20 Minuten laten staan en af en toe omroeren.
  4. De sinaasappel onder de kraan schoon borstelen. 3 Theelepels rasp er vanaf raspen, en de sinaasappel uitpersen.
  5. De blaadjes van de takjes tijm halen en fijn snijden.

  6. De rabarber met de suiker in een pan doen. Sinaasappelsap toevoegen, en de rasp toevoegen. Het geheel aan de kook brengen.

  7. Tijm toevoegen en het geheel koken totdat de stelen rabarber zacht zijn, wel blijven roeren.
  8. In een schaal doen en laten afkoelen.