Het onderstaande recept is voldoende voor ongeveer 2 tot 3 jampotten vol jam. Een recept waarmee je de zomer ook in de wintermaanden op je brood kunt smeren.
Hieronder vind je een recept voor aardbeien-rabarberjam:
Gang
Jam
Keuken
Nederlands
Trefwoord
Aardbeien-rababrberjam
Voorbereidingstijd20minuten
Bereidingstijd10minuten
Afkoelen1uur
Totale tijd1uur30minuten
Porties2Jampotten
calorieën175kcal
Ingrediënten
500GramRabarberin stukjes gesneden
500GramAardbeienin stukjes gesneden
500GramGeleisuiker
1EetlepelVers citroensap
2tot 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten
Instructies
Doe de rabarber, de aardbeien en het citroensap in een grote pan en meng het goed door elkaar.
Voeg de geleisuiker toe en roer nogmaals goed door.
Breng het geheel al roerend aan de kook op hoog vuur en laat het vervolgens 4 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur en schep eventueel het schuim eraf met een lepel.