Site Overlay

De Ultieme Gids: Hoe Je Erwten Inmaakt voor Langdurige Bewaring

Stapsgewijze Handleiding voor het Inmaken van Erwten

Het inmaken van erwten is een gemakkelijke manier om langer van deze gezonde groente te genieten. Eerst moet je de erwten schillen en wassen. Kook dan water met wat zout, voeg de erwten hieraan toe en laat dit ongeveer een minuut koken. Giet af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen. Doe de erwten vervolgens in gesteriliseerde glazen potten. Maak een mengsel van water, azijn, suiker en kruiden naar keuze. Breng dit aan de kook en giet het over de erwten in de potten. Sluit de potten af en bewaar ze op een koele, donkere plek. Na een paar weken zijn je erwten klaar om te eten!

Geheimen van het Succesvol Inmaken van Erwten

Het inmaken van erwten is een eenvoudige techniek om deze voedzame groente te bewaren. Begin met verse, jonge erwten van goede kwaliteit. Blancheer ze voor twee minuten in kokend water om de natuurlijke kleur te behouden, en spoel vervolgens af onder koud water. Plaats de erwten in glazen potten, vul aan met zout water en sluit de potten goed af. Vervolgens steriliseer je de potten door ze in een waterbad te plaatsen en het geheel aan de kook te brengen gedurende 30 minuten. Laat de potten afkoelen voordat je ze opbergt. Kan maanden bewaard blijven, een altijd verse groenteschat voor de wintermaanden.

Inmaken van Erwten: Eenvoudige Recepten om te Volgen

Het inmaken van erwten is een effectieve manier om deze kleine groene ballen het hele jaar door vers te houden en kan eenvoudig worden gedaan met een paar basis ingrediënten. Het eerste wat je moet doen, is de erwten schillen en spoelen. Vervolgens verhit je de erwten in een pan met kokend water en een snufje zout, gedurende een paar minuten. Laat de erwten na het koken afkoelen en stop ze dan in een luchtdichte pot. Giet nu een mengsel van azijn, suiker en nog wat zout over de erwten. Sluit de pot en bewaar deze in de koelkast. Na een paar dagen zijn je ingemaakte erwten klaar om te worden geserveerd!

Zelfgemaakte Inmaakrecepten: Hoe je Erwten Kunt Inmaken

Het inmaken van erwten is een uitstekende manier om de oogst te bewaren en groenten het hele jaar door op tafel te hebben. Begin met het blancheren van verse erwten om de enzymactiviteit te stoppen. Verdeel daarna de erwten over gesteriliseerde potten en voeg een zoutoplossing toe om de natuurlijke kleur, textuur en smaak te behouden. Sluit de pot af en zorg voor een goede afdichting om bederf te voorkomen. Tot slot komt het wecken, wat de conservering voltooit door de potten in een hete waterbad te plaatsen. Het resultaat zijn heerlijk ingemaakte erwten die klaar zijn om van te genieten.

Deel ons op social media