Site Overlay
Aardbeiengelei met peper

Aardbeiengelei met peper

Aardbeiengelei met peper is niet alleen heerlijk bij de ontbijtafel of op vers gebakken pannenkoeken. De gelei kun je ook goed gebruiken op een taartbodem of verwerken in verschillende desserts.

Door de peper krijgt de gelei een beetje extra pit, maar voeg er natuurlijk niet te veel peper aan toe zodat het niet echt scherp wordt.

Recept Aardbeiengelei met peper

Zomerkoninkjes met extra pit.
Gang Gelei
Keuken Nederlands
Trefwoord Aardbeiengelei met peper
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 264 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Aardbeien
  • 1 Eetlepel Balsamico
  • 1 Steranijs
  • 1 Limoen
  • 4 Eetlepels Suiker
  • 0,25 Theelepel Peper
  • 3,5 Gelatineblaadjes
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De aardbeien schoonmaken en in stukken snijden. Doe de aardbei stukjes alvast in een pan.
  2. Steranijs, balsamico, de peper, de suiker, en het sap van de limoen toevoegen.
  3. Aan de kook brengen en vervolgens met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes laten koken.

  4. Steranijs eruit halen.
  5. Met een blender of in de keukenmachine pureren.

  6. De gelatineblaadjes in kookwater laten weken, goed uitknijpen en vervolgens toevoegen aan de gelei.

  7. Roeren totdat de gelatine helemaal is opgelost.
  8. De jampotten tot de rand vullen, deksel erop, en ondersteboven 10 minuten laten staan.

  9. Omdraaien en verder laten afkoelen, bij voorkeur in de koelkast.

Welke aardbeien het beste gebruiken?

Deze gelei kun je het beste in de zomermaanden maken, als er volop verse en bijna rijpe aardbeien zijn.

In het voorjaar en de winter zijn weliswaar ook aardbeien te koop, maar hier zit nog niet veel smaak aan.

Waar op letten bij de aankoop?

Als je zelf aardbeien in de tuin hebt staan kun je natuurlijk goede rijpe aardbeien gebruiken. Moet je aardbeien kopen dan is het vooral van belang alles verse te kopen.

Aardbeien die al zacht zijn of beginnen te rotten moet je voor deze gelei nooit gebruiken.

Hoe lang is deze Aardbeiengelei met peper houdbaar?

Deze aardbeiengelei met peper is in afgesloten en nog niet geopende potten ongeveer nog 6 tot 8 weken houdbaar.

Geopende potten moet je in de koelkast bewaren, waar de gelei nog 5 tot 7 dagen houdbaar is.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.