Site Overlay
Aardbei en gemberlimonade met citrus

Aardbei-gemberlimonade met citrus

Aardbei-gemberlimonade met citrus, wat een heerlijk combinatie als je alleen al naar de naam kijkt. Deze limonade zelf maken is natuurlijk veel gezonder dan het kopen van een vlees frisdrank in de winkel.

Als je alleen al kijkt hoeveel suiker er in flessen frisdrank gaat, en hoe verslavend al dat suiker is.

Maar, er daar zijn we het vast allemaal over eens, zelf gemaakte limonade moet wel lekker zijn. Want vaak zit er geen kraak nog smaak aan.

Dat is bij deze limonade echter totaal niet aan de orde. Een heerlijk drankje, en al helemaal als de limonade op warme dagen direct uit de koelkast komt.

Recept Aardbei-gemberlimonade met citrus

Een dorstlesser met heerlijke smaak.

Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Aardbei-gemberlimonade met citrus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Trekken 1 uur 30 minuten
Porties 1 Liter
calorieën 89 kcal

Ingrediënten

  • 2 Centimeter Verse gember
  • 100 Milliliter Kokend water
  • 250 Gram Verse aardbeien
  • 5 Eetlepels Vloeibare honing
  • 750 Milliliter Water
  • 1 Citroen
  • Kan of fles
  • 1 Grapefruit

Instructies

  1. De gember schillen en daarna raspen. Dit doe je in een kom daarover giet je koken water, bijvoorbeeld uit de waterkoker. Laat dit vijf minuten staan.

  2. De grapefruit persen, en maak de aardbeien schoon.

  3. In een schaal of grote kom het gemberwater dat we zojuist gemaakt hebben mengen met sap van de grapefruit, de honing, de aardbeien op vijf aardbeien na, en het water. Met een een keukenmachine of blander pureren.

  4. Dan door een zeef gieten in een kan, zodat alles dat te groot is eruit wordt gezeefd.

  5. Citroen schoonboenen, en in plakken snijden. De overgebleven aardbeien ook in plakken snijden. Doe dit bij de limonade en zet dit afgedekt in de koelkast voor 1 tot 1,5 uur om te trekken.

  6. Serveren met ijsblokjes.

Welke aardbeien en gember het beste gebruiken?

Gember wordt normaal gesproken per knol of centimeter verkocht. Daar zit ook niet zo veel verschil tussen, mits je verse gember koopt. Dus geen uitgedroogde knollen.

De aardbeien moeten rijp zijn, dus geen nog witte aardbeien.

Waar op letten bij de aankoop?

Bij gember dus geen uitgedroogde stukken en geen rottende delen, maar doorgaans is de gember van goede kwaliteit.

Bij aardbeien moet je goed opletten dat je geen rottende aardbeien koopt. Het wordt immers zacht fruit genoemd, en zacht fruit begint bij wamrmte snel te rotten. Dat wil je vanzelfsprekend niet in de limonade.

Hoe lang is deze Aardbei-gemberlimonade met citrus houdbaar?

Zolang je de limonade afgedekte in de koelkast bewaard kan deze tot twee dagen goed blijven.

Buiten de koelkast 6 uur tot een hele dag, afhankelijk van de temperatuur.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.