Site Overlay
Aardbeiensap maken

Aardbeiensap maken

Aardbeiensap maken, lekker zomers, en een andere methode om deze zomerkoninkjes te bereiden. Overigens heel wat anders dan het sap van aardbeien dat je kant en klaar in pakken of flessen in de supermarkt kunt kopen.

Veel lekkerder, want vers gemaakt, en lekker gekoeld uit de koelkast, proef je pas echt de heerlijke smaak van aardbeien.

Je kunt het sap drinken, maar ook gebruiken om yoghurt of vanillevla lekkerder te maken, en je kunt het sap natuurlijk over wat ijs doen.

In het onderstaande recept wordt geen suiker gebruikt, maar we gebruiken honing om het sap te zoeten. Gebruik zoveel mogelijk rijpe aardbeien, als deze nog niet helemaal rijp zijn kun je eventueel wat meer honing toevoegen.

Zelf Aardbeiensap maken

Eventueel kun je aardbeien en verse frambozen gebruiken, van beide de helft, om te variëren. Dit recept is voor 1 persoon.
Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Zelf Aardbeiensap maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 22 minuten
Porties 1 Persoon
calorieën 75 kcal

Ingrediënten

  • 14 Aardbeien
  • Beetje water
  • Honing om zoeter te maken

Instructies

  1. Maak de aardbeien schoon, snij de kroontje eraf, en eventuele zachte plakjes weg.
  2. Doe de aardbeien samen met wat water en de honing naar smaak in een blender of keukenmachine, en maal het geheel fijn.

Welke Aardbeien het beste gebruiken?

Gebruik vooral rijpe aardbeien, maar geen aardbeien die al zacht zijn. Zitten er nog witte stukken aan, dan zijn de vruchten nog niet rijp.

Dit zie je vooral vroeg in het seizoen, als er nog geen aardbeien van Nederlandse bodem zijn.

Deze aardbeien worden, vanwege de reis die ze nog naar ons moeten maken, eigenlijk te vroeg geplukt.

Het maakt overigens geen verschil hoe groot of hoe klein de aardbeien zijn. Zijn ze erg groot kun je er wat minder gebruiken voor een glas.

Waar op letten bij de aankoop?

Let er vooral op dat de aardbeien nog stevig zijn, geen zachte of rotte plekken bevatten, en geen witte en onrijpe plekken hebben.

Dit laatste kun je zien als de onderkant al rood is, maar de bovenkant nog wit is, tegen het kroontje aan.

Hoe lang is dit Aardbeiensap houdbaar?

Het aardbeiensap dat is het bovenstaande recept gemaakt wordt, bevat geen suiker of andere ingrediënten die ervoor zorgen dat iets langer bewaard kan worden.

Je kunt het sap dan ook slechts een paar uur afgesloten in de koelkast bewaren.

Na enkele uren kan het sap minder lekker gaan smaken.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.