Site Overlay
Mangochutney

Mangochutney

Mangochutney is zoals de naam al aangeeft, een chutney gemaakt van onder andere mango. Geen jam dus maar een bijgerecht voor bij de warme maaltijd.

Deze chutney smaakt overigens ook prima bij een salade en bij een broodje. Vooral ook omdat je deze chutney bij voorkeur koud eet.

Het gerecht is dus ook zeer geschikt om te maken als je een keertje wilt gaan picknicken. Beetje zoet maar ook een beetje hartig, dus het past eigenlijk gewoon overal bij.

Recept Mangochutney

Een lekkere hartige jam…..

Gang Chutney
Keuken Amerikaans
Trefwoord Mangochutney
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
calorieën 1520 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Verse mango
  • 75 Gram Uien
  • 1 Teentje Knoflook
  • 75 Gram Ongebrande walnoten
  • 150 Milliliter Witte wijnazijn
  • 50 Gram Rozijnen
  • 1 Kruidnagel
  • 150 Gram Kristalsuiker
  • Mespuntje Cayennepeper
  • 1 Eetlepel Citroensap

Instructies

  1. De mango schillen en in stukken snijden, en bewaar de pit nog even.

  2. Maak de uien en knoflook schoon en snij deze fijn. De walnoot hakken.

  3. Kook de stukken mango en de pit met ui, de knoflook, en de azijn op een laag vuur. Af en toe roeren.

  4. Na een minuut of 10 verwijder je de pit. Nu de rozijnen, de kruidnagel, en de suiker toevoegen. De chutney nog 10 minuten laten doorkoken.

  5. Op smaak brengen met cayennepeper, een halve theelepel zout, en het citroensap. Nog 10 minuten laten doorkoken tot de chutney de dikte van jam heeft bereikt.

  6. De walnoten door de chutney mengen. Overgieten in een schone pot, jampotten, weckpot, of iet dergelijks. Afdekken met vershoudfolie en afsluiten met een deksel.

  7. Laten afkoelen en daarna bewaren in de koelkast.

Welke Mango het beste gebruiken?

Meestal zie je in de winkel natuurlijk niet welke mango er wordt aangeboden. Ze zien er immers allemaal hetzelfde uit.

Toch zit er wel wat verschil, en dan vooral in hoe groot de vrucht is. Kleine Mango’s hebben, mits rijp, wat meer smaak.

Waar op letten bij de aankoop?

Een mango moet vooral niet overrijp zijn. Dat merk je aan de geur. Als de mangogeur vrij sterk is dan is de vrucht al snel overrrijp.

Mango kun je prima thuis nog laten narijpen, dus koop deze nog niet te rijp.

Ook voor het maken van de chutney is het beter om geen overrijpe vruchten te gebruiken.

Hoe lang is deze Mangochutney houdbaar?

Mangochutney kun je in de koelkast, mits op de bovenstaande manier gemaakt, nog tot 4 dagen bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.