Site Overlay
Granaatappelsiroop

Granaatappelsiroop

Granaatappelsiroop is niet alleen heerlijk om, met een beetje water erbij, heerlijk te drinken op warme zomerse dagen. Dat is een goede dorstlesser waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel water je bij de siroop doet.

De siroop doet het ook bijzonder goed bij ijs en desserts.

En natuurlijk kun je hier ook taarten mee decoreren, want het is wel een smaak die je niet zovaak tegen zult komen.

Voor dit recept heb je overigens wel vers granaatappelsap nodig, hoewel je tegenwoordig ook vers sap in de betere supermakrt kunt kopen. Dat kun je dan ook gebruiken.

Recept Granaatappelsiroop

Een lekkere ranja, die je niet zomaar kunt kopen.
Gang Limonade
Keuken Amerikaans
Trefwoord Granaatappelsiroop
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 Fles
calorieën 270 kcal

Ingrediënten

  • 5 Grote granaatappels
  • 2 Grote rode grapefruits
  • 5 Kruidnagels
  • 750 Gram Suiker
  • Eventueel Rode vruchtenthee of extra water

Instructies

  1. De granaatappels halveren, de pitten apart houden, en de granaatappels uitpersen. Haal het sap door een fijne zeef zodat je ook echt sap krijgt.
  2. De rode grapefruits uitpersen en het sap bij het sap van de granaatappels doen..
  3. Als je minder dan een liter vocht hebt, kun je het aanvullen met water of met rode vruchtenthee.
  4. Het sap en de pitten in een pan doen. Kruidnagels en suiker toevoegen, en aan de kook brengen.

  5. 10 Minuten laten koken en door de vergiet, boven een schone kom of schaal afgieten.
  6. De siroop kun je in flessen of een karaf gieten.

Welke Granaatappels het beste gebruiken?

In de meeste recepten gaat het vooral om de granaatappelpitjes, dan maakt de grnaatappel niet veel meer uit.

Hier moet vooral de granaatappel vol en sappig zijn. Het fruit mag er dan ook in het geheel niet slap of oud uitzien.

Waar op letten bij de aankoop?

De granaatappels en de grapefruits moeten vers zijn en zichtbaar vol sap zitten. Vooral bij grapefrutis zie je duidelijk als dat niet het geval is. Ze zien er oud en slapjes uit.

Koop dus geen oude fruit.

Hoe lang is deze Granaatappelsiroop?

De granaatappelsiroop in een afgeloten fles of karaf, kun je nog een dag of vijf in de koelkast bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.