Watermeloensap maken, frisheid die je gewoon thuis kunt maken, en die heerlijk verkoelend is op zomerse en warme dagen.
Veel lekkerder dan het “sap” dat je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen, en zelfs dat hebben overigens lang niet alle supermarkten.
Vers gemaakt sap van watermeloen is gezond, het kan de dorst lessen, en het werkt ook nog eens vochtafdrijvend. Bovendien is het een mager drankje, want er zitten weinig calorieën in.
En ook kinderen zullen deze zelf gemaakt watermeloensap heerlijk vinden.
Overigens kun je de watermeloen zelf in de eigen tin kweken, maar natuurlijk ook gewoon kopen op de markt, bij de supermarkt, of bij de groenteboer.
Zolang de meloen stevig is, op meer hoef je eigenlijk niet te letten.
Zelf watermeloensap maken
Ingrediënten
- Halve watermeloen
- 1 Eetlepel Honing
- 1 Glas koud water
- Ijsblokjes naar wens
Instructies
- Schil de meloen en snij het vruchtvlees in stukjes, en haal zoveel mogelijk de pitten uit de watermeloen.
- Doe het vruchtvlees in de blender, en pureer dit fijn.
- Voeg het water toe, en voor de smaak de honing.
- Meng alles nog eens goed door elkaar.
- Doe eventueel de ijsblokjes in de kan, en het sap.
- Direct serveren of afgedekt in de koelkast bewaren.
Welke Watermeloen gebruiken?
Welke soort watermeloen je gebruikt maakt niet zo heel veel uit, maar doorgaans is alleen de donkergroene verkrijgbaar.
Belangrijk is wel dat de meloen stevig is, en geen rotte plekken op de schil heeft zitten.
Waar op letten bij de aankoop?
Let ook goed op of de meloen stevig is. Het komt niet vaak voor, maar soms zie je een meloen die niet meer stevig is.
Dat is een teken dat de meloen al lang ligt te wachten, en daardoor bevat de vrucht minder sap.
Hoe lang is dit meloensap houdbaar?
Vers meloensap kun je maximaal afgesloten twee dagen in de koelkast bewaren, maar lekkerder is het om het sap meteen te drinken.
Het sap kan wel goed in de vriezer bewaard worden. Giet het daartoe in een ijsblokjesvorm en vries dit in ongeveer 2 uur in. Haal daarna de blokjes uit de vorm en doe ze in een driepvriesbak. Goed afsluiten en weer in de vriezer plaatsen.
Het kan nu tot 12 maanden bewaard worden.